De perfecte badoase in huis

De perfecte badoase in huis

De perfecte badoase in huis 2021

De perfecte badoase in huis vakkundig advies om heerlijk te badderen in 2021.

Als u een pauze wilt nemen van het dagelijks leven, kunt u het beste ontspannen in de badkuip. Dit werkt op elk moment binnen je eigen vier muren. Hier bij onlinebadderen weten hoe de perfecte badoase voor thuis eruit ziet.

De perfecte badoase in huis
De perfecte badoase in huis

Wat zijn de trends op het gebied van badkamerdesign?

Uiteindelijk is het belangrijk om individuele prioriteiten te stellen. Mijn mening: trends komen, trends gaan. De grote concepten zoals gezondheid, comfort, veiligheid, ecologie, gezelligheid, functionaliteit en nu natuurlijk hygiëne zijn bepalend. Als je dit alles kunt herleiden tot een gemene deler, heb je een echte trendbadkamer en een droombadkamer tegelijk gecreëerd. Of het nu hoekig of rond of zwart of wit is, dat is een kwestie van smaak en verandert toch vaak. Met een tijdloze inrichting voor alle situaties in het leven gaat het beter. Trouwens, je moet er ook aan denken om ouder te worden.

Wit en grijs hebben de toon gezet voor 20 jaar – blijft het nog 20 jaar zo, of is kleur in zicht?

Wit en grijs blijven gegarandeerd de toon zetten, want ze zijn tijdloos. Ik hou ook erg van wit en natuurlijke tinten. Het brengt me rust en duidelijkheid. Maar op dit moment is de kleur inderdaad in opkomst. De truc is om ze te gebruiken op een manier die niet op de zenuwen van de hele familie werkt na een korte tijd. Persoonlijk zou ik kleuren gebruiken voor accenten en eyecatchers maken met een gekleurde wasbak, een ongebruikelijk meubelstuk of een glanzend beslag. Overigens vallen ook metalen oppervlakken zoals goud, koper, messing, brons of roségoud onder de term kleur. Ze kunnen ook worden gebruikt om een chique badkamerontwerp te creëren.

De perfecte badoase in huis3
De perfecte badoase in huis

Welke materialen zijn er nodig?

Alles wat natuurlijk of recyclebaar is in welke vorm dan ook. Hout speelt een belangrijke rol in meubels, maar komt gewoon niet uit de tropen. Huishoudelijk hout is veel ecologischer. Materialen voor badkuipen, doucheruimtes of sanitaire elementen die per type kunnen worden gerecycled, zijn nieuw en trendy. Dat geldt ook voor alles wat duurzaam is. Hygiënische materialen die gemakkelijk te reinigen zijn, worden een hit bij de Corona-pandemie.

Hoe belangrijk is de badkuip?

Eindelijk komt de vraag naar voren: ik ben een absolute badliefhebber. Voor mij persoonlijk is het het hart van een bad, ook omdat het een centraal element is om te genieten van de positieve effecten van water. Ik sta graag alleen en heb een mooie fauteuil ernaast.

De perfecte badoase in huis4
De perfecte badoase in huis

Wat onderscheidt een moderne douche?

In veel gevallen biedt het bijna een echte spa-ervaring. Talrijke sproeiers en individueel instelbare programma’s voor gespannen schouders of overspannen dijbeenspieren worden steeds meer geïntegreerd. Zelfs een handdouche levert ingenieuze stralen die ervoor zorgen dat het water kan worden gevarieerd als een zachte regen of een harde massagestraal. Er is zelfs een waterslang voor koude beenstralen. Ik vind het geweldig om modellen te hebben waar je liggend van de waterstraal kunt genieten. Maar in ieder geval moet een douche op hetzelfde niveau staan als de vloer.

Hoe maak je van je badkamer je eigen wellness-oase? Licht ontwerp? Rustgebied? planten? Geïntegreerd stoombad, infrarood licht, mini sauna?

Zeker, je kunt alles integreren als je genoeg ruimte hebt. De gemiddelde Nederlandse badkamer meet ongeveer 9 vierkante meter. Je moet een goede planner hebben om ervoor te zorgen dat je voorstellen passen. Ik denk dat wellnessoase iets te maken heeft met je eigen houding en veel discipline. Als ik in mijn badkuip duik met zachte muziek, kaarslicht en een ontspannende geur, heb ik niet zo veel van de andere spullen nodig. Orde, ja, dat is belangrijk. En privacy. Al het andere is toegift. Je moet het gewoon willen.

De perfecte badoase in huis
De perfecte badoase in huis

Wat kun je zelf thuis in/op je badkamer heel goed doen, waar haal je liever een expert vandaan?

Ik was een professionele hardloopster, dus het is logisch dat ik voor een professional zou gaan. Ik zou niet eens denken aan het installeren van een fitting of een nieuwe WC. We spraken over comfort, meer hygiëne, gezondheid, veiligheid en ecologie in de badkamer, dit alles hangt onder andere samen met een exacte planning en veel techniek.

Hiervoor is niet alleen een sanitairspecialist nodig, maar bijvoorbeeld ook een elektricien. Spiegelkasten bijvoorbeeld, die in de muur zijn ingebouwd, dat is niet iets voor leken. Zelfs als je er bedreven in bent, is het beter om je handen van zulke experimenten af te houden. Het veranderen van een toiletbril of een handdouche, oké, dat is niet het probleem. Of het ophangen van een plank – hoewel, je zou een gat in de pijp kunnen boren…

De perfecte badoase in huis1
De perfecte badoase in huis

De perfecte badoase in huis

Wat is erg belangrijk voor je eigen badkamer?

Iedereen vindt dat de Badkamer Ambassadeur een speciale badkamer moet hebben. Nee, zo is het niet. Ik heb een normale badkamer, en als ik die binnenkort ga renoveren, zal het met veel opbergruimte en een mega-lampje op de spiegel zijn. Plus vloerverwarming. Maar ik zal niet meer zeggen, ik blijf privé.

Afgezien van uw badkamer – wat helpt om de dag te beginnen met een droomstart?

De perfecte badoase in huis
De perfecte badoase in huis