Hoeveel voor een nieuwe badkamer?

nieuwe badkamer

Hoeveel voor een nieuwe badkamer?

Woningrenovaties zijn een geweldige manier om uw huis nieuw leven en energie in te blazen. Als u van plan bent om slechts één kamer in uw huis te renoveren, moet het uw badkamer zijn. Niet alleen is uw badkamer een kleinere kamer (en dus een minder overweldigende plek om te beginnen), maar het is ook een ruimte die u elke dag van uw leven gebruikt!

Als een plek om te ontspannen, te verzorgen, te reinigen en te baden, zul je veel tijd doorbrengen in je nieuwe badkamer. Een van de meest voorkomende vragen die we van onze klanten krijgen is “hoeveel voor een nieuwe badkamer?” en “hoeveel voor een nieuwe badkamer”? Natuurlijk variëren de kosten voor het inrichten van een nieuwe badkamer sterk afhankelijk van het materiaal, maar het is mogelijk om veel minder te besteden aan de installatiekosten van een badkamer dan u misschien denkt.

We hebben deze eenvoudige gids opgesteld om u te helpen de gemiddelde kosten van een nieuwe badkamer te begrijpen. We hebben dit artikel onderverdeeld in een aantal categorieën op basis van typische elementen die u misschien wilt renoveren en/of vervangen.

nieuwe badkamer

Wat zijn de gemiddelde kosten van een nieuwe badkamer?

Hoewel er geen eenvoudig antwoord is op de vraag “hoeveel kost een nieuwe badkamer of hoeveel om een badkamer in te richten” is het mogelijk om een basisinschatting te maken. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de grootte en de vorm van uw badkamer, de materialen die u wilt gebruiken en of u gaat voor vrijstaande onderdelen of een badkamersuite.

Nieuwe Badkamerkosten UK – Terwijl de gemiddelde Brit ongeveer £4.500 besteedt aan hun badkamer renovaties, is het mogelijk om koopjes en verkoop te vinden om de kosten te drukken. U kunt badkamerprijzen onder de 2000 euro krijgen met slimme prijsvergelijkingen en door te shoppen de verkoop.

Vergeet niet – voordat u zich vestigt op een bedrijf, merk en opties, moet u altijd een gerenommeerd bedrijf u een redelijke schatting geven. Hoewel de eindkosten afhankelijk zijn van verschillende factoren, ligt de gemiddelde prijs van een nieuwe badkamer rond de 2500 a 4500 euro inclusief armaturen.

Hoeveel kost een nieuwe badkamer

Terwijl veel mensen ervoor kiezen om toiletten, wastafels en baden als aparte onderdelen te kopen, kunt u de kosten van een badkamersuite beperken. Badkamersuites bestaan meestal uit een toilet, een wastafel en een bad- of douchecabine, verpakt tegen een aantrekkelijke prijs. Renovatie van uw badkamer met een budget? Het hoeft niet veel te kosten. In feite kan het laten inrichten en leveren van een badkamersuite veel minder kosten dan u denkt.

Zodra u uw badkamersuite hebt gekozen, moet u alle loodgieters- en installatiewerkzaamheden laten uitvoeren door een erkende vakman. Afhankelijk van het type badkamer suite dat u hebt gekozen, zullen de gemiddelde kosten voor het installeren van een badkamer variëren – maar 400 tot 1000 is een goede schatting om mee te beginnen.

Hoeveel kost een nieuwe wc?

Als het gaat om het renoveren van uw badkamer, wilt u waarschijnlijk uw oude toilet vervangen door een nieuwer model. U heeft een heleboel toiletopties – of u nu een vrijstaand model wilt of een model dat in uw badkamerkastjes is ingebouwd; u kunt zelfs kiezen voor een zelfverwarmend model!

Terwijl u een zeer eenvoudig model kunt krijgen voor minder dan 200, kunnen de rijkere modellen u meer dan 1000 euro kosten. Na het in aanmerking nemen van deze prijs, moet u ook rekening houden met de kosten van de installatie en de materialen. De installatiekosten zullen meestal tussen de £75 – 140 liggen en duren 2 tot 3 uur.

Hoeveel kost een nieuwe ijdelheid of voetstuk?

Een voetbassin kan minder dan 250 kosten, maar de duurdere en rijkere modellen kunnen oplopen tot duizenden. De kosten voor de installatie van uw nieuwe wastafel op voet? Meestal duurt het 2 tot 3 uur en de kosten liggen tussen de 100 en 150.

nieuwe badkamer
nieuwe badkamer

Vervangen van uw bad hoeveel kost het?

Als u uw badkamer een echte make-over wilt geven, wilt u waarschijnlijk beginnen met uw badkuip. Uw badkuip is echt de plek waar u kunt komen om te ontspannen, te weken in kalmerend heet water en alle zorgen van uw dag weg te schrobben.

Van alle items op onze lijst is het uw badkuip die uiteindelijk een klein fortuin kan kosten. Marmer, jacuzzi-jets, een gietijzeren klauwvoet antiek – de hemel is de grens. Maar als u uw centen wilt sparen, kunt u absoluut meer betaalbare opties vinden die nog steeds werken voor u en uw gezin. Als het gaat om winkelen voor koopjes, wilt u er altijd voor zorgen dat u niet inboet aan kwaliteit – uw badkuip moet de tand des tijds kunnen doorstaan.

De installatiekosten van de gemiddelde badkuip kunnen overal tussen 130 – 250 euro liggen en kunnen 3 tot 5 uur duren. Dit is echt een klus die u niet wilt overhaasten.

nieuwe badkamer

De kosten van de nieuwe kranen

Zoek je me snel op te pikken naar je badkamer stijl? Niets is sneller of gemakkelijker dan het vervangen van uw kranen, armaturen en kranen door iets nieuws. Nieuwe kranen en toestellen kunnen echt een boost geven aan de stijl van je badkamer en je badkamer een hele nieuwe look en feel geven.

Zelfs als u niet op zoek bent naar een nieuwe look, moet u, als u lekkende kranen hebt, deze zo snel mogelijk laten vervangen. Lekkende kranen kosten u niet alleen geld op uw maandelijkse waterrekening, ze veroorzaken ook algehele waterschade aan uw huis en kunnen uiteindelijk echt een nachtmerrie worden.

Terwijl u uw eigen lades, kastgrepen en decoraties kunt installeren, heeft u zeker een professional nodig om uw nieuwe kranen te installeren. Het veranderen van de kranen kan overal kosten van £50 tot £90, en zal ongeveer 1 uur duren.

Het vervangen van de tegels in je badkamer hoeveel kost het?

Als je maar één ding doet, overweeg dan om je badkamer opnieuw te laten betegelen. Een vers betegelde badkamer geeft je huis het gevoel dat het een grote renovatie heeft ondergaan, ook al is er maar één kamer veranderd.

Tegels variëren in prijs tot op grote hoogte – handgemaakte tegels uit Italië of Marokko kunnen met hoge kosten komen, terwijl goedkopere geplastificeerde versies een stuk minder kosten (en er zijn talloze prijzen tussenin). Als het gaat om het laten installeren van uw tegels, kunnen de kosten echt oplopen. Tegelinstallatie kost tussen de 500 en 1500 (afhankelijk van de grootte van uw ruimte en de hoeken in uw badkamer). Het duurt meestal 1 tot 5 volle dagen om de klus te klaren.

nieuwe badkamer
nieuwe badkamer

Hoeveel kost een nieuwe douche?

Terwijl ontspannen in een warm bad een luxueus gevoel is, is niet elke badkamer groot genoeg om een volledige versie te herbergen. Als u het beste uit uw kleine badkamer wilt halen, is het installeren van een douchecabine vaak de beste manier om te gaan. Een volledige betegelde stoomdouche met een waterval armatuur kan draaien in de tienduizenden kilo’s, terwijl een kwaliteitsmerk behuizing kan komen op minder dan een paar honderd.

Het installeren van een nieuwe douchecabine duurt meestal 2 tot 5 uur en kost tussen de 250 en 500.